Bardejov, Slowakije, 1/10/2007
Door: pieter
Blijf op de hoogte en volg pieter
02 Oktober 2007 | Slowaakse Republiek, Bardejov
Een ander land, een andere taal, ander geld, de eerste 700 km zitten erop. Maandagochtend vertrek uit Praag om 8 uur per trein, (1 foto, Klaar en ik), om 1300 uur Poprad in de Hoge Tatra, hier overgestapt in de bus naar Bardejov (3 foto's ) in de noordoosthoek van Slowakije. Mijn vriend Miki haalde ons op van het busstation en bracht ons naar het pension. Grote ruime eenpersoonskamers, 30 euro p.p.
Aan de ontbijttafel een amerikaanse anthropoloog die samen met twee roemeense geestelijke onderzoek doet naar het leven van de Lemko's (onderverdeling van de Roesiniers/
Oekrainers) die verspreid zijn over Polen, Oekraine en deze hoek van Slowakije.
cesky
1.rijna jsme konecne vyrazili v 8 rano vlakem z Prahy, nejprve do Popradu, odtamtud autobusem dal do Bardejova, prvnich 700 km! Muj pritel Miki na nas cekal a odvezl nas do penzionu.
rusky
Na poezde my segodnya poehali iz Pragi, cerez slovackuyu granicu v Poprad v gorah. Tam my sdelali peresadku na avtobus v Bardejov. Pervye 700 km! Moy drug Miki nas vstretil na avtovokzale i otvez nas v gostinicu. My seycas nahodimsya v severovostocnoy casti Slowakii.
02 Oktober 2007 - 10:59
Mirek:
Ahoj Pietere,
v nedeli se mi nepodarilo poslat ty forky z Prahy, tak je posilam ve dbou dopisech dneska. Vylet do Zwieselu byl krasny, verim, ze i Ty se mas na ceste Slovenskem pekne. Drzim moc palecky i pro Ukrajinu! Ty olby tam jsou napinave, tak to tam prosim Te nejak usporadej (:-)))
Ahoj, Mirek -
02 Oktober 2007 - 11:47
Mirek Once More:
Nazdar Pietre,
zampomnel jsem, ze jsi asi pripojen pres mobil k internetu a ty fotky jsem poslal nezmensene. Kazda z nich ma okolo 1,5 MB, takze bys toho musel natahat asi 4,5 MB. A jestli nemas pausal a platis za preneseny objem dat, muze se to hodne prodrazit a tak to radsi nestahuj. Ahojky, napis mi na tehle strance nebo mailem, jestli ty fotky chces zmensit (snizit kvalitu).
Mirek Dasa Mirek -
02 Oktober 2007 - 13:49
Chris:
Het is allemaal indrukwekkend!!
Chris -
02 Oktober 2007 - 14:43
Hana:
Groetjes vanuit Belohrad. Vandaag al in blub, heerlijk. Gemaseerd, gegymd en handen in de parafine gehad. Een modeshow gadegeslaagd en niets gekocht! Eten heerlijk, gelukkig heb ik hier geen avondeten, dat zal te veel van het goede zijn.
Pozdravy z Blohradu. Dnes jsem se již bahnila, yacviila jsem si, nechala jsem se namasírovat a parafin na ruce, budou velmi hebké. Podívala jsem se na modní pehlídku pleteného zboží a NIC jsem si nekoupila! -
02 Oktober 2007 - 18:54
Nick:
groetjes, leuk dat je weer in Bardejov was, bekende plaatjes onderhand maar die burcht had ik nog niet eerder zo in beeld gezien. Hier is het redelijk weer. Geniet maar lekker, het ziet er uit alsof je daar ook redelijk tot goed weer hebt. we blijven lezen... -
02 Oktober 2007 - 19:56
Henny Baars:
Hoi pieter en hannah. Wat een schitterende foto's. Dat is echt genieten. Ook hoe jij het zo levendig verhaalt. Ik geniet ervan.
heel veel plezier gewenst op jullie verder tocht. -
05 Oktober 2007 - 14:10
Josina:
Pieter, wat een geweldige foto's. Ik heb
nog nooit van Roesiniërs gehoord, wel van Ruthenen, die een aparte taal hebben. -
06 Oktober 2007 - 15:47
Helen: